Assalamualaikum sahabat semua,
Hari ni Sara nak Share cara masak laksa Penang guna pressure cooker Russel Taylors. Hasil dia woww sangat..ikan tu tulang dia senang hancur bila di blend.
Resepi ni sedap sangat tau..gabungan resepi tok Sara orang utara dan nenek sara🥰. Hasilnya jadilah resepi Laksa Penang versi Cik QQ🥰
Masak isi laksa pun guna PCRT..mudah sangat sekejap je lembut. Hasil dia sekejap je proses pembuatan laksa Sara hari ni🥰
Bahan-bahan kuah Laksa
====================
10 ekor ikan kembing
15 keping asam keping
Bahand Kisar (15-20 tangkai cili kering, 3 labu bawang besar, 3 ulas bawang putih, belacan dan segenggam ikan bilis)
2 batang unga kantan
Daun kesum
Garam secukup rasa
Petis udang
2 sdb pes asam jawa
Bahan tabur
==========
Salad
Timun
Bawang
Nenas
Bunga kantan
Cili api
Cili besar
Telur rebus
Limau kasturi / limau nipis
*Isi laksa
Ok kawan kawan jom tengok sara masak resepi ni.. sedap tau, lazat yumyum.😋
Boleh click link di bawah ni untuk dapatkan lebih menu-menu masak guna PCRT :
https://youtube.com/playlist?list=PLSzL78Z140z6uDBCyTAeXp-hS7BeEY5c2
Jangan lupa untuk like, komen, share dan subscribe tau untuk sara lebih berkembang dengan success😍😍
Fb page Cik QQ :
https://www.facebook.com/chefmoden/
Tiktok Cik QQ :
https://vt.tiktok.com/ZSJ24jRAC/
Comments
Post a Comment